Alla juniorligor avslutas för säsongen

All junior leagues end for the season
Photo by Rottonara / Pixaby

Sorgens dag - Ytterligare en säsong ställs in

Den 18 december 2020 rekommenderade den svenska regeringen att alla idrottsanläggningar, ishall och onödiga aktiviteter (förutom proffsserier) hålls stängda till och med den 24 januari för att minska smittspridningen på grund av Covid-19.

All junior leagues end for the season
Foto av Fredrik Sten Fotosten

Men redan idag, 8 januari, kom pressmeddelandet från Svenska ishockeyförbundet att de väljer att avsluta alla juniorsäsonger för 2020/2021 direkt istället för att vänta på ett nytt meddelande från regeringen.


Beslutet fattades när man ansåg att det inte är möjligt att säkerställa någon sportig rättvisa eller upprätta en rangordning av lag på grund av för få spelade matcher.

Naturligtvis var dagens styrelsebeslut tråkigt för oss att ta, men med tanke på situationen och förhållandena är det tyvärr nödvändigt. Vi hoppas verkligen att den breda ishockeyn som nu står still snart kan återvända till träning och matchspel.

Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet

Två avbrutna säsonger som kan skada framtiden när det gäller svensk hockey

Förra säsongen slutade precis innan slutspelet startade. Åtminstone då fick spelarna chansen att prestera under större delen av säsongen. I år känns det knappast som att serien hade startat innan regeringens rekommendationer om att pausa alla ungdomssporter på grund av smittspridningen av Covid-19.

Därför är det de senaste två åren juniorgrupper som har inte fått chansen att utvecklas som hockeyspelare fullt ut. Förra året var det spelare födda 2000 och i år var det spelare födda 2001 som gjorde sina senaste år som juniorer. Kanske det viktigaste året för deras framtida hockeykarriärer!

All junior leagues end for the season
Foto av Fredrik Sten Fotosten

Ingen vet hur framtiden kommer att se ut. Men att Sverige inte har presterat som önskat de senaste åren när det gäller internationella turneringar är ett faktum. Just nu känns inte avbrutna juniorsäsonger två år i rad till att hjälpa Sverige att ta steg uppåt mot framtida juniorsuccéer. Tyvärr.

Skriv och tryck på Enter för att söka

sv_SESvenska