Grönhagen - större än de flesta seniorer

Att spelare lånas ut eller skriver kontrakt med seniorlag har vi varit inne på här tidigare . Här dyker vi in i den stora Stockholm-killen som hamnade i Småland och fortsätter att växa.

Jacob Grönhagen, HV71

Foto av Marcus Vilson | Vilson Media

Den välvuxna (197 cm, 95 kg / 6'6 ", 209 pund) Grönhagen spelar sin sista juniorsäsong i HV71. Efter flera säsonger med riktigt bra poäng i juniorligorna har han fått chansen att spela matcher med HV71s seniorlag i SHL den här säsongen och när juniorserien först pausades och sedan avbröts helt fick han spela i Hockeyettan via lån till, först Hammarby IF och sedan HC Dalen.

Han har samlat ihop fina 4 poäng (1+3) under sina första 3 matcher med Dalen. Innan dess lyckades han producera 2+5 på 9 matcher för Hammarby (flest poäng av en junior någonsin i hockeyettan östra divisionen).

Grönhagen har visat att han har vad som krävs för att spela på seniornivå

Per Gustafsson, Coach HC Dalen

Grönhagen är fortfarande på lån från HV71 även om han är under sin sista säsong som junior utan en juniorliga att spela i. Vart Grönhagen hamnar för sitt nästa, första år som senior är inte klart i skrivande stund men utan tvekan så har han stärkt sina odds för ett seniorkontrakt hittills denna säsong.

Skriv och tryck på Enter för att söka

sv_SESvenska